ua en ru

Додаткові запаси вугілля на шахтах становлять 400 тисяч тонн, - Демчишин

Додаткові запаси вугілля на шахтах становлять 400 тисяч тонн, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

Додаткові запаси вугілля на шахтах становлять 400 тисяч тонн, про це сьогодні в ході години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр палива і енергетики Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.


"У деяких учасників ринку, наприклад ДПЕКу, є додатково запаси вугілля вже видобутого на складах їх шахт - тобто 400 тисяч тонн у них вже додатково знаходиться на шахтах",- заявив Демчишин.

Крім того мынвстр підкреслив, що уряд виділив 2 мільярди гривень на закупівлю вугілля, мільярд з яких вже використано, мільярд буде використаний найближчим часом. За його словами, цих коштів достатньо для того, щоб закупити потрібну кількість вугілля.

"За два мільярди можна придбати не менш як кілька мільйонів тонн вугілля. Для того, щоб увійти в зиму з комфортним рівнем запасів нам додатково потрібно накопичити десь приблизно 900 тисяч тонн",- заявив Демчишин.

Нагадаємо, також сьогодні Володимир Демчишин наголосив, що за рік споживання електроенергії зменшилося на 10%.

Крім того, сьогодні в ході години запитань до уряду Міністр соціальної політики Павло Розенко відзначив, що схвалене вчора парламентом підвищення торкнеться понад 80 видів соцвиплат.