ua en ru

У Донецькій області запрацювали 13 українських аналогових каналів телебачення

У Донецькій області запрацювали 13 українських аналогових каналів телебачення Фото: телевежа в Луганській області (U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

Також у чотирьох містах відновлено аналогове телебачення

Протягом трьох років (2014-2017) у Донецькій області запрацювали 13 українських аналогових каналів телебачення. Про це йдеться в доповіді "Стан інформаційного простору Донецької області: виклики і перспективи", передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідна доповідь підготовлена ГО "Аналітичний центр" Фабрика думки Донбас" спільно з Міністерством інформаційної політики та Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.

Також у чотирьох містах відновлено аналогове телебачення, а саме у Авдіївці, Кураховому, Волновасі та Єлізаветівці.

Зазначено, що Україна не має інформаційної присутності у медіа просторі на тимчасово непідконтрольних територіях (крім супутникового телебачення) та не у повній мірі на підконтрольних територіях Донецької області. Ситуація зумовлена тим, що саме на непідконтрольних територіях залишились потужні об'єкти технічної інфраструктури телерадіомовлення.

Нагадаємо, 22 грудня штаб АТО повідомив про те, що розвідка встановила приховані арсенали військових Російської Федерації поблизу лінії зіткнення на Донбасі.