ua en ru

У Донецькій області затримали учасницю бандформування "Восток"

У Донецькій області затримали учасницю бандформування "Восток" Фото: макіївчанка вирішила підзаробити на війні

32-річна жителька Макіївки у 2014 році зі зброєю в руках "несла службу" на блокпосту бойовиків

У Донецькій області правоохоронці затримали учасницю формування бойовиків "Восток". 32-річна жителька Макіївки у 2014 році зі зброєю в руках "несла службу" на блокпосту бойовиків в окупованому Донецьку, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Силовики встановили, що жінка вступила до лав незаконних збройних формувань у вересні 2014 року виключно через гроші - терористи пообіцяли їй платити по 5 тисяч гривень на місяць.

"Жінка вела неблагополучний спосіб життя, зловживала алкоголем. Замість того, аби займатися вихованням двох доньок, громадянка взяла в руки зброю. Новобранцю видали пістолет "Макарова" і багнет-ніж та поставили чергувати на блокпост біля "Мотелю" на виїзді з Донецька. Жінка обшукувала громадян та їхні автівки, полюючи на проукраїнські налаштованих громадян", - йдеться в повідомленні.


За інформацією поліції, замість обіцяних "золотих гір" жінка за усі три місяці "служби" отримала 2,5 тисяч гривень і покинула лави бандформування.

Правоохоронці затримали жінку, коли перевіряли на блокпості документи пасажирів автобусу, що прямував до Маріуполя.

Усього за тиждень поліцейські затримали 6 терористів та їх пособників. За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ст. 256 КК (сприяння учасникам злочинної організації).

"Усього з початку року поліцейські викрили 305 бойовиків та їхніх пособників. 178 вже затримані. 127 - притягуються до відповідальності заочно та оголошені у розшук. Відносно усіх осіб поліцейськими зібрані беззаперечні докази причетності до злочинів проти мирного населення", - відзвітували у відомстві.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ затримали двох молодих людей, які за гроші хотіли приєднатися до терористів самопроголошеної ЛНР.