ua en ru

У Донецькій області затримали бойовика "Нациста", який працював на ДНР

У Донецькій області затримали бойовика "Нациста", який працював на ДНР Фото: на Донеччині затримали раніше судимого бойовика ДНР

Раніше судимий наркозалежний в 2014 охороняв незаконний "референдум" і штурмував Красноармійський міськвідділ міліції

Співробітники кримінальної поліції Донецького обласного управління Нацполіції викрили та затримали 32-річного представника криміналітету на прізвисько "Нацист", який в 2014 році чергував на блокпостах бойовиків, охороняв незаконний "референдум" у школах і штурмував будівлю Красноармійського міськвідділу міліції. Про це повідомив відділ комунікації поліції Донецької області.

"Наркозалежний, раніше судимий прибічник нацистського руху був обраний терористами до складу групи, яка виконувала їхні завдання у Покровську", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в квітні 2014 року його друзі, такі ж маргінали, запропонували йому вступити в рух за створення так званої ДНР.

Разом з іншими найманцями він ніс службу на блокпосту терористів на в'їзді в Покровськ з боку Дніпропетровської області, їхнім завданням була перевірка транспорту, який йшов у Донецьку область, з метою перекриття руху Збройних Сил України та виявлення проукраїнськи налаштованих громадян.

Після того, як його пост був роззброєний бійцями батальйону "Донбас", він не пішов разом з іншими в Словянськ, а залишився в Покровську, де продовжував виконувати завдання терористов.

Чоловік переховувався на орендованих квартирах, працював на тимчасових роботах.

Правоохоронці знайшли його в Мирнограде, де він переховувався у приватному секторі, зараз він активно співпрацює зі слідством.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 256 "Сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали в зоні проведення АТО інформатора незаконного збройного формування "ЛНР".