ua en ru

У Донецькій області затримали групу, яка розкрадала вугілля на залізниці

У Донецькій області затримали групу, яка розкрадала вугілля на залізниці Фото: викрадене вугілля (twitter.com/uz_gov_ua)

З вагонів, які зупинялись на станціях, зловмисники лопатами скидали вугілля та пакували його в мішки

Служба безпеки регіональної філії "Донецька залізниця" допомогла поліції затримати 15 розкрадачів кам’яного вугілля із залізничних вагонів. Про це повідомляє залізнична газета "Магістраль".

Група зловмисників розкрадала вугілля з вагонів, що зупинялись на станціях Розівка та Зачатівка. Під час затримання злочинної груп правоохоронці на місці події вилучили 90 мішків з вугіллям.

"Велику його кількість також було виявлено під час обшуків за місцем проживання крадіїв та у схованках", - зазначено в повідомленні.

Також поліція з'ясувала, що учасники угрупування з червня по вересень 2018 року за попередньою змовою викрадали кам’яне вугілля та кокс із вагонів, які стояли на коліях станцій зазначеного перегону. Вантаж призначався для транспортування до металургійних комбінатів Донеччини.

"Викрадене вугілля крадії лопатами вивантажували на узбіччя вздовж залізничної колії, потім пакували в мішки та вантажівкою вивозили до схованок", - вказано у повідомленні.

Наразі встановлюється сума завданого збитку. Попередньо зловмисникам інкримінується крадіжка (ч. 2 ст. 185 ККУ). Наразі стосовно 5 осіб вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та остаточної правової кваліфікації злочину. Тривають заходи щодо встановлення ще 7 їх спільників.

У Донецькій області затримали групу, яка розкрадала вугілля на залізниці

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що для досягнення стабільності вугільної галузі слід добувати більше українського вугілля.