ua en ru

У Донецькій області затримали екс-співробітника "виправної колонії" ДНР

У Донецькій області затримали екс-співробітника "виправної колонії" ДНР Фото: поліція

Затриманому загрожує до 8 років позбавлення волі

У Донецькій області правоохоронці затримали екс-співробітника "виправної колонії" так званої "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

Як повідомляється, 21-річний житель окупованого Докучаєвська намагався в'їхати на підконтрольну Україні територію щоб відвідати родичів в селищі Миколаївка Волноваського району.

"Молодий чоловік приєднався до терористів в грудні 2014 року. Приводом стали гроші, адже по місту йшли чутки, що в 120-й колонії в селищі Оленівка непогано платять. Вже потім стало зрозуміло, що казки про велику зарплату - це прийом вербувальників, завданням яких було поповнювати ряди новобранців", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що чоловік 3 місяці обіймав посаду молодшого інспектора нагляду і безпеки, після чого, зрозумівши, що "обіцяні "золоті гори" виявилися міфом" - його зарплата становила близько 3 тисяч рублів на місяць, - звільнився і поїхав в РФ.

У Росії чоловік працював на будівництві, після чого вирішив повернутися в окупований Докучаєвськ.

"Напередодні поминальних днів колишній учасник НВФ ДНР разом з сім'єю поїхав до родичів у Миколаївку Волноваського району, де на пропускному пункті його зупинили співробітники поліції", - йдеться в повідомленні.

На даний момент за даним фактом відкрито кримінальне провадження - за ч. ст 2. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бахмуті поліція затримала ДРГ бойовиків.