ua en ru

В Донецькій області затримали двох бойовиків, які працювали на Росію

В Донецькій області затримали двох бойовиків, які працювали на Росію Ілюстративне фото (facebook.com/abazia)

Бойовики обмежували вільне пересування громадян та незаконно оглядали автотранспорт

Поліцейські Костянтинівки (Донецька область), що входять до складу Об’єднаних сил, затримали двох бойовиків. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Нацполіції області.

Як повідомляється, бойовики обмежували вільне пересування громадян та незаконно оглядали автотранспорт.

"У складі незаконного збройного формування жителі Костянтинівки, 28 та 29 років, незаконно здійснювали огляд транспорту і громадян на блокпості. Один з приятелів чергував з палицею в руках, інший - зі зброєю", - йдеться у повідомленні.

Того ж року обидва розчарувалися в службі та залишили місто.

Майже 4 роки приятелі мешкали у РФ, однак чоловіки вирішили повернутися в рідну країну та були впевнені, що завдяки конспірації, якої вони дотримувалися на блокпості бойовиків, кримінальне минуле залишиться непоміченим для поліції.

"На момент появи в Костянтинівці колишніх бойовиків поліцейські, що входять до складу ООС, вже володіли достатньою інформацією щодо їх причетності до терористичного угрупування", - додали у відомстві.

Стосовно бойовиків відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 8 років позбавлення волі. Уникнути кримінальної відповідальності чоловіки могли би, добровільно здавшись до поліції.

РБК-Україна писало, що Служба безпеки України виявила голову однієї з РДА у Харківській області, якого завербували спецслужби Федеральної служби безпеки Російської Федерації.