ua en ru

У Донецькій області виявлено 9 фактів фінансування тероризму в особливо великих розмірах

У Донецькій області виявлено 9 фактів фінансування тероризму в особливо великих розмірах Фото: Донбас

На пунктах пропуску зупинили 9 автомобілів, в салонах яких виявили 1,5 млн гривень

У Донецькій області у січні було виявлено 9 фактів фінансування тероризму в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"За клопотанням Краматорської місцевої прокуратури Краматорським міським судом накладено арешт на банківські картки і грошові кошти в особливо великих розмірах, які незаконно перевозились на тимчасово окуповану територію Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у січні поточного року при спробі перетину ліній розмежування на КПВВ "Новотроїцьке", "Мар'їнка", "Курахове" і "Зайцеве" співробітниками спецпідрозділу "Фантом" ДФС в Донецькій області зупинено 9 автомобілів, в салонах яких виявлено 240 банківських карток та грошові кошти у сумі 1,5 мільйона гривень, 14 мільйонів російських рублів, 10 тисяч євро та понад 455 тисяч доларів.

Зазначається, що відомості за вказаними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Нагадаємо, троє українців намагалися провезти на непідконтрольну територію 1 млн рублів і більше 300 тис. гривень.