ua en ru

У Донецькій області відновили зруйнований бойовиками міст

У Донецькій області відновили зруйнований бойовиками міст Фото: відновлений міст на околиці Сіверська

Бойовики підірвали міст в 2014 році, коли відступали в Горлівку

В Донецькій області на околиці Сіверська здали в експлуатацію міст, зруйнований проросійськими бойовиками в 2014 році. Про це у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Знищений у 2014 році російськими бойовиками міст на околиці Сіверська здали сьогодні в експлуатацію. Міст через річку Суха Плотва підірвали російські бойовики, тікаючи в Горлівку перед наступом української армії", - повідомив Жебрівський.

Він також зазначив, що відновлення моста почалося у вересні 2016 року.

"Будівельники повністю демонтували попередню конструкцію і побудували на її місці нову. Новий міст на 4 метра довше і його вантажопідйомність збільшилася з 80 до 100 тонн", - розповів Жебрівський.

За його словами, на відновлення моста з фонду регіонального розвитку виділили 12,4 млн гривень і 1,3 млн гривень з обласного бюджету. Крім того, на сьогодні в області відновлюють ще два мости і планують здати їх в експлуатацію до кінця року. А в наступному році запланований капітальний ремонт 47 мостів в регіоні.

Знищений у 2014 році російськими бойовиками міст на околиці Сіверська здали сьогодні в експлуатацію. Міст через річку Су...

Опубліковано Павлом Жебрівським 27 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі розпочалося відновлення підірваного бойовиками в 2014 мосту через Сіверський Донець.