ua en ru

У Донецькій області посилили заходи безпеки через загострення ситуації в зоні АТО

У Донецькій області посилили заходи безпеки через загострення ситуації в зоні АТО Фото: у зоні АТО посилили заходи проти ДРГ

Обмеження стосуються всіх громадян України, крім військовослужбовців і правоохоронців

У зв'язку із загостренням ситуації в зоні проведення АТО, у Донецькій області ввели нові обмеження. Про це повідомили у прес-службі Департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації в Донецькій області.

"У зв'язку із загостренням ситуації в районі проведення АТО, підвищенням ризику проникнення ДРГ, Антитерористичний центр при СБУ у відповідності з Законом України "Про боротьбу з тероризмом" ввів тимчасові обмеження на території області з 23 березня цього року", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, нові заходи безпеки передбачають заборону на переміщення спортивної, мисливської зброї в районі проведення АТО, обмеження руху транспортних засобів по дорогах, які відсутні в реєстрі автодоріг, крім спецсільгосптехніки, що проводить польові роботи; обмеження переміщення осіб без документів, що засвідчують особу з 22 до 5 годин.

Також, забороняється використання радіостанцій у транспортних засобах, здійснення польотів безпілотників і легкомоторних літальних апаратів, проведення фото-, кіно - і відеозйомок, в тому числі військовослужбовців та військових об'єктів. Заборона поширюється на проведення туристичних екскурсій та походів поза встановлених законом місць і перебування в районах розташування уразливих у терористичному сенсі об'єктів (наприклад, біля ТЕС, греблі, магістральних газопроводів).

У зоні АТО також посилять роботу патрульної та охоронної служб, і проведуть профілактичні та превентивні заходи проти можливих диверсантів. Зазначені обмеження стосуються всіх громадян України, крім військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів у складі підрозділів, залучених до сил і засобів АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення АТО на Донбасі за минулу добу, 22 березня 2017 року, в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще один отримав поранення.