ua en ru

У Донецькій області за три місяці притягнули до відповідальності 9 росіян

У Донецькій області за три місяці притягнули до відповідальності 9 росіян Фото: затримання злочинців (http://mvs.gov.ua)

За перші три місяці 2018 року поліцейські порушили 21 кримінальне провадження за фактами злочинів, вчинених громадянами інших країн

У Донецькій області за перші три місяці 2018 року поліцейські відкрили 21 кримінальне провадження за фактами злочинів, вчинених громадянами інших країн, які були виявлені під час операції "Мігрант". Про це повідомила прес-служба Нацполіції Донецької області.

Половину злочинів - дев’ять - скоєно громадянами РФ, до відповідальності також притягалися громадяни Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та інших країн.

"У Бахмуті виявлений росіянин, який ніс службу в лавах бойовиків, із фальшивим паспортом, він переховувався під виглядом громадянина України, а потім вирішив здатися поліції", - повідомляє прес-служба.

Серед задокументованих кримінальних правопорушень - участь в незаконних збройних формуваннях, тяжкі тілесні ушкодження, розбійний напад, незаконний обіг наркотиків, крадіжки, погроза вбивством тощо.

За рішенням суду поліцейські видворили з території України 9 нелегальних мігрантів. Порушників міграційного законодавства помістили до пункту тимчасового перебування іноземців, звідки вони будуть примусово повернуті в країни походження, протягом 3 років в’їзд в Україну їм заборонений.

Водночас проти іноземців скоєно 8 злочинів. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що усі злочини щодо громадян інших країн вчинені виключно з корисливих або хуліганських мотивів, а не на расовому підґрунті.

Нагадаємо, з 1991 року на українському кордоні затримано близько 330 тисяч незаконних та потенційних мігрантів.