ua en ru

У Донецькій області СБУ затримала інформатора терористів

У Донецькій області СБУ затримала інформатора терористів Фото: ДНР (YouTube screenshot)

За винагороду інформатор збирав дані про розміщення сил АТО

У районі проведення антитерористичної операції (АТО) інформатора бойовиків викрили співробітники Служби безпеки України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що уродженець Донецька, який проживає на підконтрольній українській владі території, був завербований представниками так званого "Міністерства державної безпеки" ДНР через соціальну мережу "Вконтакте".

"За грошову винагороду зловмисник збирав та особисто передавав бойовикам дані про розміщення, озброєння та особовий склад підрозділів сил антитерористичної операції, дислокованих на території Донецької області", - повідомили в СБУ.

Під час затримання інформатора правоохоронці вилучили у нього засоби зв’язку та носії інформації з відомостями, які він планував передати своїм "кураторам". Також були знайдені банківські платіжні картки, куди замовники перераховували гроші.

За участь терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України) інформатору оголошено про підозру та взято під варту.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ на території Луганської області затримали громадянина України. Він підозрюється в тому, що він у 2014 році брав участь у терористичній організації "Луганська народна республіка", де на посаді помічника ватажка незаконного збройного формування "Рим" вів бойові дії проти підрозділів Збройних сил України.