ua en ru

У Донецькій області попередили зловживання на 30 млн гривень за підсумками тендерів

У Донецькій області попередили зловживання на 30 млн гривень за підсумками тендерів Фото: прокуратура

Після втручання прокуратури підсумки тендеру на роботи в Бахмуті анульовано

В Донецькій області попередили неефективне використання понад 30 млн гривень бюджетних коштів під час тендерних торгів. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Донецької області.

Повідомляється, що Департамент капітального будівництва Донецької обласної військово-цивільної адміністрації провів відкриті торги на роботи з капітального ремонту частин водоводів у Бахмуті. Переможцями аукціонів визнані 2 підприємства з вартістю робіт на суму понад 12,3 млн гривень і 18,1 млн гривень.

"Під час вивчення зазначених процедур прокуратурою виявлено численні порушення Закону України "Про публічні закупівлі", у тому числі невідповідність переможців кваліфікаційним критеріям, серед яких: відсутність підтвердження наявності матеріально-технічної бази і реальної можливості виконання ремонтних робіт. Прокуратура Донецької області звернулася з відповідними листами в Департамент капітального будівництва...тендерним комітетом було прийнято рішення про відхилення пропозицій переможців", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше СБУ попередила нанесення державі збитків на 2,4 млн гривень під час тендерних закупівель.