ua en ru

У Донецькій області правоохоронці затримали "грошового кур’єра" бойовиків

У Донецькій області правоохоронці затримали "грошового кур’єра" бойовиків Фото: КПП на Донбасі

Правоохоронці затримали на КПВВ "Новотроїцьке" жінку, яка перевозила 20 тис. гривень

На контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) "Новотроїцьке" Донецькій області правоохоронці затримали "грошового кур’єра" бойовиків. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

"Співробітниками спецпідрозділу "Фантом" на КПВВ "Новотроїцьке" під час огляду речей громадянки "М" виявлено грошові кошти в сумі 20 тис. гривень та 10 банківських карток", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, під час проведення перевірки речей жінки вона помітно хвилювалася, у зв’язку з чим її було переведено в зону поглибленого огляду, за результатами якого в її особистих речах знайдено готівку та банківські картки.

"Жінка зізналася, що упродовж певного періоду часу щоденно знімала в банкоматах на підконтрольній Україні території грошові кошти в розмірі від 20 до 200 тис. гривень, які в подальшому перевозила через лінію розмежування на тимчасово непідконтрольну територію.

"Під час огляду телефону та фотокамери громадянки виявлено фотографії, які вказують на зв’язок останньої із незаконними збройними формуваннями Донецької області. Жінку та матеріали огляду передано співробітникам СБУ для прийняття рішення щодо внесення відомостей до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зростає загроза кібершпіонажу з боку Російської Федерації.