ua en ru

У Донецькій області з'явиться нове українське радіо

У Донецькій області з'явиться нове українське радіо Фото: у Донецьку з'явиться українське радіо

Радіостанція почне роботу 1 липня

Донецький регіональний філіал Національної телекомпанії України 1 липня запускає радіостанцію "Голос Донбасу". Про це йдеться на сайті державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Зазначимо, обласне радіо в Донецькій області не працювало більше двох років, з тих пір, як його потужності були захоплені бойовиками. Відповідно, по ряду проблем досі відновити мовлення не вдавалося, однак зараз спільні зусилля Держкомтелерадіо, Міністерства інформаційної політики та Національної телекомпанії України дозволили довести справу до кінця.


"Головне те, що нарешті-то ми можемо відновити радіомовлення. Так, не всі перешкоди подолані - відразу вийти на повноцінне FM-мовлення не вдається, і ми змушені починати на ультракоротких хвилях. Однак, ми сповнені оптимізму", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що радіостанція "Голос Донбасу" буде працювати в ефірі цілодобово. Вже з 1 липня на її хвилях можна буде почути свіжі новини з різних куточків області, які будуть оновлюватися кожну годину.

Нагадаємо, національна рада по телебаченню і радіомовленню України готує санкційний список російських теле - і радіомовців, які здійснюють трансляцію на території анексованого Росією Криму.