ua en ru

У Донецькій області поліція візьме під охорону школи через загрозу терактів

У Донецькій області поліція візьме під охорону школи через загрозу терактів Фото: поліція

Пропозиції вже направлені в Маріупольська міська рада

Поліція Донецької області через загрозу тероризму запропонувала взяти під охорону школи, в першу чергу - розташовані біля лінії розмежування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції в Донецькій області.

"Пропозиції вже направлені на вивчення в Маріупольська міська рада. Якщо ініціатива поліції буде підтримана місцевою владою, то під час навчального процесу діти будуть перебувати під захистом поліції, а майно школи - під цілодобовою охороною. Викликати наряд поліції можна одним дотиком, екіпаж прибуде на місце протягом 3-7 хвилин", - йдеться в повідомленні.

В даний момент в Маріуполі і передмісті працюють 165 навчально- виховних закладів. Зараз тільки в трьох школах і дитсадку є "тривожні кнопки", які функціонують за рахунок спонсорських коштів.

"Обладнання школи тривожною сигналізацією дозволить миттєво реагувати на будь-які зміни ситуації. Реагування на сигнал тривоги здійснюють повністю екіпіровані наряди поліції, озброєні табельною зброєю. У разі необхідності на місце прибувають інші служби поліції. Правоохоронці здатні захистити дітей у разі небезпеки", - сказав начальник поліції області В'ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, Human Rights Watch в оприлюдненому звіті заявила, що на Донбасі порушуються міжнародні угоди і закони.