ua en ru

У Донецькій області поліція оголосила про підозру рецидивістові з угрупування "Оплот"

У Донецькій області поліція оголосила про підозру рецидивістові з угрупування "Оплот" Фото: Нацполиция

Вбивця, який півжиття провів у в'язниці, набув угруповання бойовиків "Оплот"

Співробітники поліції в Донецькій області оголосили про підозру 5 бойовикам, серед яких 40-річний вбивця, який майже половину свого життя провів у в'язниці, а потім вступив до угруповання бойовиків "Оплот". Про це повідомляє пресс-служба донецької поліції.

"В кінці січня 2014 житель Українська повернувся додому після відбуття покарання за вчинення тяжких кримінальних злочинів. І вже через кілька місяців, дізнавшись, що в окупованому Донецьку існує бандформування "Оплот", куди набирають чоловіків усіх вікових груп з будь-яким минулим і гарантують хорошу зарплату, він вирішив в нього вступити. Найманець пройшов медичну комісію. Після цього, за власним бажанням, був направлений в пункт постійної дислокації військової частини "Оплот" в Макіївку", - йдеться в повідомленні.

На початку березня 2015 року, розчарувавшись у політиці командирів своєї військової частини і не отримавши обіцяної зарплати, бойовик самовільно залишив військову службу і почав жити в селі Грабское Амвросіївського району. Потім вирушив на територію, підконтрольну України.

У березні цього року співробітники Покровського відділу поліції викрили його місцезнаходження і затримали.

На цьому тижні поліцейські Донецької області зібрали докази причетності до діяльності терористів ще чотирьох учасників незаконних збройних формувань. Всі вони були виявлені в населених пунктах, підконтрольних України - Слов'янську, Лимані, Краматорську. Вік затриманих - від 33 до 43 років.

Всім колишнім бойовикам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

Нагадаємо, 24 березня у Донецькій області працівники Селидівського відділення поліції затримали бойовика батальйону "Оплот".