ua en ru

У Донецькій області передали до суду справи прокурорів, що перейшли на бік ДНР

У Донецькій області передали до суду справи прокурорів, що перейшли на бік ДНР Фото: колишні прокурори отримали посади в генпрокуратурі ДНР"

Колишніх прокурорів звинувачують в участі в терористичній організації

Прокуратура Донецької області передала до суду кримінальні справи проти двох прокурорів, що перейшли на бік самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Повідомляється, що двоє колишніх співробітників Донецької обласної прокуратури після жовтня 2014 року звільнилися з органів і почали активно співпрацювати з представниками ДНР. Зокрема, колишній начальник відділу нагляду за додержанням законів при здійсненні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту увійшов до складу так званої "генеральної прокуратури ДНР" на аналогічній посаді.

Другий колишній співробітник раніше був заступником начальника відділу роботи з кадрами прокуратури Донецької області, в даний час також працює на ДНР, займаючи аналогічну посаду в "генпрокуратурі ДНР".

"В даний час обвинувачені продовжують співпрацювати з бойовиками, здійснюючи тим самим протиправні дії, спрямовані на порушення конституційних прав громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Донецької області. Через те, що зловмисники переховуються від слідства і знаходяться на непідконтрольній українській владі території, щодо них проводилася процедура спеціального досудового розслідування. Зараз обвинувальні акти затверджені та направлені до суду для заочного засудження", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стосовно всіх депутатів Криму проводяться перевірки.