ua en ru

У Донецькій області засудили коригувальника вогню терористів

У Донецькій області засудили коригувальника вогню терористів Фото: пособника терористів засудили на 6 років

Коригувальника вогню бойовиків засудили на 6 років

Добропільський міськрайонний суд Донецької області засудив коригувальника вогню терористів так званої "Донецької народної республіки" на 6 років тюремного ув'язнення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Повідомляється, що 29-річного жителя Авдіївки визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

"В серпні 2016 року безробітний чоловік, який умовно-достроково звільнився від відбування покарання за злочини, пов'язані з вживанням наркотиків, за політичним та ідейним міркувань почав співпрацювати з терористами так званої ДНР", - повідомили в прокуратурі.

Зловмисник збирав дані про дислокацію, чисельність і маршрутах пересування підрозділів та військової техніки Збройних сил України, задіяних у проведенні АТО в районі Авдіївки. Надалі він передавали їх начальнику штабу однієї з військових частин псевдореспублики з позивним "Фанат".

Бойовики використовували отримані дані для артилерійського обстрілу українських позицій.

Нагадаємо, 8 травня бойовики так званої ДНР, стріляючи з автомата біля машини ОБСЄ, не пустили спостерігачів Спеціальної моніторингової місії в окуповане село Соснівське.