ua en ru

У Донецькій області оголосили перший вирок міліціонеру-зраднику

У Донецькій області оголосили перший вирок міліціонеру-зраднику

Міліціонера, який перейшов на бік ДНР, засудили до 9 років

У Донецькій області оголосили перший вирок міліціонеру, який перейшов на бік бойовиків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"На Донеччині оголошено перший вирок про заочне засудження міліціонера-зрадника, який перейшов на бік терористів "ДНР". Вироком Слов'янського міськрайонного суду Донецької області колишнього міліціонера визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації)", - йдеться в повідомленні.

За співпрацю з терористами колишнього міліціонера заочно засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Встановлено, що у квітні 2014 р., коли Горлівку захопили представники ДНР 36-річний заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Калінінського РВ Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області порушив присягу працівника органів внутрішніх справ України і перейшов на бік бойовиків. Чоловік почав працювати в так званій "поліції МВС ДНР".

Відзначається, що колишній міліціонер і досі працює в "поліцію" ДНР.

Оскільки обвинувачений перебуває на тимчасово окупованій території, прокуратура вирішила почати процес заочного засудження екс-міліціонера.

Нагадаємо, в Донецькій області збираються судити ще одного міліціонера, який перейшов на бік терористів.