ua en ru

У Донецькій обл. формують держхолдинг вугільних підприємств, - Жебрівський

У Донецькій обл. формують держхолдинг вугільних підприємств, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівский

Планується запуск роботи підприємства "Азовмаш", яке в даний момент не функціонує

Голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив сьогодні в ході брифінгу про те, що у Донецькій області почалася робота по формуванню державного холдингу вугільних підприємств, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми почали формування державного холдингу вугільних підприємств. Ми відправили проект постанови Кабміну про повернення вугільних полів у розпорядження державних шахт,- вони були в основному віддані групі "Мако","- заявив Жебрівський.

Також голова Донецької ОДА повідомив, що зараз запускається робота підприємства "Азовмаш", що в даний момент не функціонує.

"Ми почали формувати і девирсифицировать вантажопотік через морський порт - це ще одна точка зростання. Ми почали насправді роботу по запуску "Азовмашу", яке на сьогоднішній день стоїть",- зазначив Глава Донецької ОДА.

Також, за його словами, зараз в області працюють над мікрокредитуванням малого і середнього бізнесу. На даний момент з цього питання ведуться переговори з "Ощадбанком".

Всі ці заходи спрямовані на демонополізацію економіки регіону, що на сьогоднішній день є одним з пріоритетів роботи Донецької ОДА.

"Сьогодні більше 16 тисяч юридичних осіб зареєстровано на території, контрольованій Україною Донецької області. 120 підприємств, більшість яких пов'язані між собою, дають 80% валового продукту",- заявив Жебрівський, зазначивши при цьому, в такій ситуації говорить про демократичні процеси у регіоні не доводиться.

Нагадаємо, також сьогодні в ході брифінгу Жебрівський зазначив, що відновлення зруйнованої інфраструктури Донецької області має розпочатися з мостів і доріг.