ua en ru

У Донецькій області на двох шахтах сталися обвали

У Донецькій області на двох шахтах сталися обвали Фото: на шахті в Торецке стався обвал перекриття породи

У результаті інцидентів є жертви

Вчора, 12 квітня 2016 року, на двох шахтах в Торецке і Вугледарі Донецької області сталися обвали породи, в результаті чого є загиблий і постраждалі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції Донецької області.

У Торецке на ділянці шахти "Північна" стався обвал перекриття породи. Два гірника госпіталізовано в центральну лікарню, ще один опинився під завалами, доля його невідома. Тривають гірничо-рятувальні роботи.

В Бахмутський відділ поліції вночі 12 квітня надійшло повідомлення від диспетчера ДП "Торецкуголь" про стався обвал перекриття породи на 9 уступі ділянки №95.

На нічну зміну заступило 15 осіб, троє з яких були на зазначеній ділянці. Двоє шахтарів отримали травми і були госпіталізовані в ЦМЛ Торецка. Один з працівників потрапив під завал, на даний момент ніяких звісток про нього немає. Інші гірники вибралися на поверхню самостійно. Ведуться рятувальні роботи. ГУМВС приписує події правову кваліфікація ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що цим же ввечері в Вугледарі на шахті "Південнодонбаська №1" стався обвал породи, внаслідок чого загинув гірник.

У Волновахское відділення поліції надійшло повідомлення про обвал у шахті "Південнодонбаська №1". Загинув один з шахтарів, які працюють там. На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції. Попередня правова кваліфікація кваліфікація ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України.

На даному етапі причини цих двох трагедій выяснеет слідчо-оперативна група.

Нагадаємо, в січні Кабмін вирішив ліквідувати шахту "Північна" ДП "Дзержинськвугілля" ("Торецкуголь" після декомунізації).