ua en ru

У Донецькій обл. в 2016 заплановано інвестпроектів на 239,5 млн гривень, - Зубко

У Донецькій обл. в 2016 заплановано інвестпроектів на 239,5 млн гривень, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Станом на вересень процедуру закупівель завершено лише щодо 7 таких проектів

У 2016 році у Донецькій області через Державний фонд регіонального розвитку заплановано фінансування 38 проектів на 239,5 млн гривень. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Слов’янська, передає прес-служба Мінрегіону.

"Ми передбачили цього року у Донецькій області через Державний фонд регіонального розвитку фінансування 38 проектів на 239,5 млн гривень. Це 12 проектів по відбудові дорожньо-транспортної інфраструктури, 6 – по об’єктам газо-, тепло-, енергопостачання, 7 — в освіті, 4 — у системі охорони здоров’я та соціального захисту, 5 — у водопостачанні. Минулого року за кошти ДФРР в регіоні було реалізовано 70 проектів", - розповів віце-прем'єр.

Разом з тим Зубко підкреслив, що станом на вересень процедуру закупівель завершено лише щодо семи інвестиційних проектів.

"Розпорядники коштів мають бути активнішими. Необхідно активізувати зусилля для ефективного цільового використання коштів ДФРР. Інфраструктурні об’єкти Донбасу мають бути введені в експлуатацію вчасно і в запланованому обсязі", - зазначив урядовець.

Нагадаємо, у травні міжвідомча комісія ухвалила 219 проектів, наданих 11 регіонами країни.