ua en ru

У Донецькій обл. затримали бойовика батальйону "Сомалі", - МВС

У Донецькій обл. затримали бойовика батальйону "Сомалі", - МВС Фото: В'ячеслав Аброськін

У більшості бойовиків близькі виїхали на підконтрольну територію Україні

У Донецькій області міліція затримала бойовика батальйону "Сомалі". Про це повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін в Facebook.

"Затримали бойовика батальйону "Сомалі". Пішов воювати у "ДНР" за їжу і за гроші. Раніше судимий, у лавах бандформування перебував з серпня 2014 року", - написав Аброськін.

Крім того, він поділився фактами з розповіді бойовика. У більшості терористів близькі виїхали на підконтрольну Україні територію.

"У більшості з них, наших співгромадян, які стали бойовиками, близькі виїхали на підконтрольну Україні територію.

В батальйонах бойовиків воюють російські найманці. Приміром, у батальйоні "Сомалі" 60%- місцеві, 40%-найманці, у тому числі з РФ.

Вчать місцевих "ополченців" "радники" - так називають російських військових, які приїжджають на окуповану територію для навчання бойовиків.

В кінці листопада минулого року після чергової навчання одна з рот батальйону "Сомалі" поїхала в Ростов за танками, які перед доставкою у Донецьк треба було розконсервувати. Там же донецькі бойовики були на учбових стрільбах. По дорозі, в районі Куйбишева, зустріли кілька Камазів, які везли танки для бойовиків в Донецьку і Луганську області", - розповів Аброськін.

Задержали боевика батальона "Сомали". Пошел воевать в "ДНР" за еду и за деньги. Ранее судимый, в рядах бандформирования ...

Posted by Vyacheslav Abroskin on 14 августа 2015 г.

Нагадаємо, СБУ в смт Новотроїцьке Волноваського району Донецької області затримала бойовика батальйону "Сомалі".