ua en ru

У Донецькій обл. посилять контроль над відправкою поштових вантажів

Міліція ініціює посилення контролю над відправленням вантажів службами експрес-доставки на території Донецької області. Про це повідомляє прес-служба обласного ГУ МВС України.

"Начальник ГУМВС України в Донецькій області анонсував посилення контролю за відправкою громадянами вантажів з допомогою служби кур'єрської доставки. Причиною такого рішення стали неодноразові скарги мешканців Донецької області на те, що зловмисники використовують сервіс в злочинних цілях", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в МВС, на недостатній огляд посилок, що відправляються, зокрема, з допомогою служби експрес-доставки "Нова пошта", поскаржилися сьогодні начальнику міліції Донецької області В'ячеславу Аброськину жителі Костянтинівки. Аналогічні претензії висловлювали і мешканці кількох прифронтових міст. Громадяни повідомляють, що за допомогою служби доставки здійснюється передача викраденого майна, наркотичних засобів і заборонених предметів.

"Я зв'язався з керівництвом компанії, запропонував провести спільну зустріч з керівниками підрозділів міліції та "Нової пошти" щодо недопущення подібних випадків. Зустріч відбудеться 24 березня", - заявив Аброськін.

На зустрічі обговорюватимуться спільні заходи по профілактиці та припиненню злочинних дій в рамках чинного законодавства.

Нагадаємо, з "гарячих точок" Донецької області виїхали вже більше мільйона жителів.