ua en ru

У Донецькій обл. за добу зафіксовано 2 безпілотники, - ДПСУ

У Донецькій обл. за добу зафіксовано 2 безпілотники, - ДПСУ Фото: прес-служба Держприкордонслужби

Попереджено провезення більше 4,5 т овочів і фруктів на тимчасово контрольовану бойовиками територію

У межах Донецької області прикордонники протягом доби, 22 серпня, зафіксували політ двох безпілотників, які бойовики використовують для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Днем раніше в межах Донецької та Луганської областей спостерігалися чотири БПЛА російсько-терористичних військ.

В цілому в суботу обстановка в зоні проведення АТО, за даними ДПСУ, залишалася складною.

Зокрема, вчора протягом дня російські найманці вели снайперський вогонь по блокпосту "Мар'їнка", на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці Збройних сил. Обстріл вівся з неконтрольованої території, а саме з н.п. Олександрівка. Як наголошується, постраждалих у результаті атаки на блокпост немає.

Крім того, уздовж лінії розмежування прикордонні наряди та зведені мобільні групи, що діють в зоні проведення АТО, продовжують припиняти незаконне переміщення товарів і вантажів.

"Всього за добу затримано два транспортні засоби. Машини без належних документів намагалися провезти поза контрольного пункту в'їзду/виїзду "Курахово" на територію, тимчасово контрольовану бойовиками, більше 4,5 тонни овочів і фруктів", - йдеться в повідомленні.

В даний час транспортні засоби з товарами передано представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.