ua en ru

У Донецькій обл. страйкують шахтарі

У Донецькій обл. страйкують шахтарі ДП "Красноармійськвугілля"

У Димитрові Донецької обл. проходить організований страйк працівників державного підприємства (ДП) "Красноармійськвугілля". Про це повідомляє прес-служба ГУМВС в Донецькій області.

"14 квітня до чергової частини Димитровської ГО від працівників ДП "Красноармійськвугілля" надійшло повідомлення про призупинення виробництва і початку страйку. На роботу не вийшли 90 шахтарів. Інші гірники знаходяться на своїх робочих місцях і забезпечують життєдіяльність шахт, що входять до складу підприємства. Правоохоронці відреагували оперативно. На місце події прибула слідчо-оперативна група", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вимоги трудового колективу - це виплата заборгованості по заробітній платі та призначення нового керівника підприємства для вирішення поточних проблем. З числа співробітників ДП "Красноармійськвугілля" обраний голова страйкома, який взаємодіє з керівництвом шахт, і з міліцією, інформує про зміни обстановки.
"До місця проведення страйку наближені маршрути патрульних нарядів міліції. На поточний момент протиправних дій не відбувалося. Ситуація залишається під контролем", - повідомляє виконуючий обов'язки начальника Димитровської ГО Андрій Єпур.

Також наголошується, що між учасниками страйку, адміністрацією шахт, представниками міської влади та керівництвом обласної та міської міліції налагоджений діалог.

Нагадаємо, шахтарі не вірять обіцянкам міністра енергетики погасити борги по зарплаті.