ua en ru

У Донецькій області СБУ виявила схованки зі зброєю

У Донецькій області СБУ виявила схованки зі зброєю Фото: боєприпаси (ssu.gov.ua)

Схованки призначалися для диверсійних груп терористів

Впродовж минулої доби співробітники Служби безпеки України виявили в Донецькій області дві схованки бойовиків зі зброєю та боєприпасами. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"В районі центрального звалища Маріуполя правоохоронці вилучили зі схованки гранатомет РПГ-26, три гранати РГД-5 і Ф-1, склянки з вибуховими речовинами та велику кількість набоїв до автоматичної зброї", - йдеться в повідомленні.

Другу схованку співробітники СБУ виявили в одній з квартир Дружківки. Власником житла є учасник одного з незаконних збройних формувань ДНР.

"В схроні зберігалися снайперська гвинтівка СВД, два автомати Калашникова і три комплекти військової форми російського виробництва", - розповіли в СБУ.

Також повідомляється, що за інформацією спецслужби, схованки призначалися для диверсійних груп терористів, які планували дестабілізувати ситуацію в мирних регіонах України.

"За обома фактами порушено кримінальні провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії", - додали в СБУ.

Нагадаємо, в Донецькій області на хабарі затримали прокурора.