ua en ru

У Донецькій області на хабарі затримали прокурора

У Донецькій області на хабарі затримали прокурора Фото: прокуратура

Прокурор вимагав від місцевого мешканця 3 тисячі гривень за невідкриття кримінального провадження

Слідче управління прокуратури Донецької області спільно з працівниками СБУ в Донецькій області під час одержання неправомірної вигоди викрили співробітника одного з місцевих прокуратур Донецької області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"31 травня у СБУ звернувся громадянин з заявою про те, що прокурор місцевої прокуратури вимагає у нього 3 тисячі гривень. За вказану суму прокурор обіцяв не ініціювати питання про відкриття кримінального провадження щодо заявника за неналежне виконання останніми своїх службових обов'язків", - повідомили в ГПУ.

Сьогодні, 1 червня, заявник через посередника передав зазначену суму хабара працівнику прокуратури, залишивши гроші в ящику столу. Слідчі прокуратури Донецької області спільно з СБУ виявили та вилучили грошові кошти під час санкціонованого обшуку.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правової кваліфікації ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

alt
Фото: хабар

Прокурор затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше у Харківській області співробітники Служби безпеки України затримали на хабарі військового комісара.