ua en ru

У Донецькій облдержадміністрації відзвітували про підготовку КПП до зими

У Донецькій облдержадміністрації відзвітували про підготовку КПП до зими Фото: КПП в Донецькій області

Також планується закупити по три додаткові стаціонарні модульні приміщення для прикордонників та по два сканера на кожному КПВВ

Вже найближчим часом на всіх КПВВ Донецької області будуть облаштовані пункти обігріву і поліпшені умови проходження контролю. Про це повідомляють в прес-службі Донецької облдержадміністрації.

Крім цього, зараз триває облаштування захисних споруд на КПВВ. Над пунктами пропуску планується зробити навіс, який буде захищати прикордонників і громадян від несприятливих погодних умов.

"Актуальним є і питання поліпшення умов роботи самих прикордонників. Необхідно встановити на кожному пункті пропуску по три додаткові стаціонарні модульні приміщення для прикордонників, а також по два сканера на кожному КПВВ, що значно прискорить обслуговування громадян", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють прикордонники, сьогодні дуже гостро стоїть питання сканерів для контролю залізничних перевезень.

"Часто під тонким шаром вугілля на непідконтрольну територію або звідти потрапляє контрафактна продукція, а іноді і зброю. На жаль, прикордонники не завжди мають технічні можливості абсолютно доглянути ці вантажі. Тому сканери значно полегшили б їх роботу і обмежили б нелегальний трафік контрабанди", - пояснили в держадміністрації.

Нагадаємо, на КПП по лінії розмежування в зоні АТО зафіксований низький рівень безпеки.