ua en ru

Донецькі чиновники розтратили 10 млн грн з бюджету на псевдопереселенців

Донецькі чиновники розтратили 10 млн грн з бюджету на псевдопереселенців Фото: т. зв. "біженці" проживають на окупованих територіях

Посадовці видали понад 1000 фіктивних довідок

У районі проведення антитерористичної операції Служба безпеки України спільно з прокуратурою виявила розтрату бюджетних коштів у сфері соціальних виплат вимушеним переселенцям. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що на початку 2015 року посадовці управління праці та соціального захисту населення однієї з міських рад Донецької області видали понад 1000 довідок із зазначенням "фіктивного" місця проживання вимушених переселенців із району проведення АТО, які фактично проживають на тимчасово окупованих територіях.

"Через шахрайські нарахування чиновниками виплат соціальної допомоги державі завдано збитків на майже 10 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 366 КК (службове підроблення). Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, нещодавно СБУ перекрила корупційну схему переміщення товарів через пункт пропуску "Гнутове" у Донецькій області на тимчасово окуповану терористами територію, організовану окремими працівниками прикордонної та фіскальної служб.