ua en ru

СБУ перекрила корупційну схему контрабанди товарів на КПП "Гнутове"

СБУ перекрила корупційну схему контрабанди товарів на КПП "Гнутове" Фото: СБУ перекрила корупційну схему контрабанди товарів на КПП "Гнутове"

Організаторами виявилися працівники прикордонної та фіскальної служб

Співробітники Служби безпеки України перекрили корупційну схему переміщення товарів через пункт пропуску "Гнутове" у Донецькій області на тимчасово окуповану терористами територію, організовану окремими працівниками прикордонної та фіскальної служб. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, зловмисники регулярно отримували гроші за безперешкодне переміщення вантажів до "ДНР". Зокрема, за ввезення десяти тонн товарів широкого вжитку вони вимагали 95 тисяч гривень. Співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою та внутрішньою безпекою прикордонників під час отримання більше ніж половини хабара "взяли" начальника прикордонної зміни пункту пропуску "Гнутове".

"Одночасно у Львові СБ України затримала працівника фіскальної служби, який під час перебування у районі проведення антитерористичної операції був задіяний у корупційній схемі на пункті пропуску. При обшуках правоохоронці вилучили у нього п'ятнадцять тисяч гривень, отриманих від протиправної діяльності, а також гранатомет РПГ-22, автомат Калашникова, тридцять вісім гранат, двісті грамів пластиду та майже дві тисячі набоїв різного калібру", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Обох зловмисників затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція в Закарпатській області вилучила контрабандний бурштин на 200 млн гривень.