ua en ru

Донецька ОДА оголосила про епідемію грипу в області

Донецька ОДА оголосила про епідемію грипу в області Фото: епідемія грипу

На період епідемії введений комплекс протиепідемічних заходів

Донецька обласна державна адміністрація заявляє про перевищення епідемічного порогу в області в 1,6 рази, передає прес-служба відомства.

"За період з 11.01.2016 по 17.01.2016 в Донецькій області зареєстровано 17689 випадків захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Показник захворюваності на 10 тис. населення складає 89,3, що в 2,5 рази вище, ніж попереднього тижня. Епідемічний поріг перевищено в 1,6 рази", - зазначає обладміністрація.

В повідомленні підкреслюється, що з початку року від ускладнень від грипу померло 15 осіб.

"Ніхто з померлих не був щеплений. Після госпіталізації всі хворі отримували належну антибактеріальну терапію, але їх стан при потраплянні в стаціонар був украй важкий у зв'язку з пізнім зверненням та проведенням неадекватного самолікування вдома", - зазначає прес-служба.

Згідно результатів вірусологічного дослідження від померлих у чотирьох випадках виділено вірус грипу типу А, у тому числі у трьох - H1N1.

Зазначається, що на період епідемії введений комплекс протиепідемічних заходів.

"У зв'язку зі зростанням захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, згідно рекомендацій Держсанепідслужби, введений комплекс протиепідемічних заходів на період епідемії. В лікувально-профілактичних закладах здійснюється переважне обслуговування хворих вдома, окремий прийом у поліклініках хворих, які вперше і повторно звернулися за медичною допомогою;діє заборона відвідин хворих у відділеннях стаціонарів, масковий режим, посилений режим поточної дезінфекції, посилений дезінфекційний і протиепідемічний режим на об'єктах торгівлі, в транспорті, на промислових підприємствах, рекомендовано не проводити масові заходи для дітей та дорослих", - зазначає відомство.

Також вжито заходи щодо призупинення учбового процесу взагальноосвітніх закладах (208 шкіл області з загальною кількістю учнів 67 тисяч), вузах I-II та III-IV рівня акредитації, постійно проводиться санітарно-освітня робота серед населення.

Крім того, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський доручив виконавчим структурам влади перенести всі масові заходи в області на пізніший термін у зв'язку з перевищенням епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ.

Нагадаємо, в Україні аптеки та лікарні забезпечені противірусними препаратами, повідомив в. о. начальника Управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції Міністерства охорони здоров'я Тарас Лясковський.

15 січня міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі запевнив, що в Україні немає епідемії грипу.