ua en ru

Донецька облдержадміністрація доручила державній екологічній інспекції Азовського моря контролювати якість скиду стічних вод

Донецька облдержадміністрація у зв'язку із випадками захворювання на холеру доручила державній екологічній інспекції Азовського моря здійснювати контроль за якістю скиду стічних вод, а також рекомендувала Маріупольському міськвиконкому провести роботу з промисловими підприємствами щодо застосування знезараження їх стічних вод, що скидаються в навколишнє природне середовище, повідомляє прес-служба Міністерства ЖКГ.
Раніше контроль за якістю скиду стічних вод промислових підприємств, що скидаються в Азовське море, державною екологічною інспекцією Азовського моря не проводився.
За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства Донецької облдержадміністрації, здійснюється скид промислових стічних вод в поверхневі водні об'єкти (річки Кальміус, Кальчик та акваторію Азовського моря) промисловими підприємствами ПАТ "МК "Азовсталь", ПАТ МК ім. Ілліча, ВАТ "Азовмаш", Азовський судноремонтний завод, Маріупольський торгівельний порт.
Відповідно до плану локалізації та ліквідації осередку холери в місті Маріуполі проводяться роботи з утримання (очистки) каналізаційних систем, зливових колодязів і каналів.