ua en ru

Гримчак припускає, що в 2018 році вся Донецька область повернеться під контроль України

Гримчак припускає, що в 2018 році вся Донецька область повернеться під контроль України Фото: Юрій Гримчак (mtot.gov.ua)

Гримчак заявив, що в 2018 році російські війська покинуть територію ОРДЛО

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчакприпускає, що в 2018 році вся Донецька область повернеться під контроль України, повідомляє "Радіо Свобода".

"Думаю, Донецька область у наступному році в тому чи іншому вигляді повернеться в Україну. І швидше за все за участі миротворців. Буде тимчасова адміністрація, буде роззброєння бойовиків, вийдуть російські війська і вийдуть найманці", - заявив він.

Так, за словами Гримчака, в 2018 році Російська Федерація не буде фінансувати бойовиків окремих районів Донецької та Луганської областей.

"З початку року я особисто заявляв про те, що в 2018 році російські війська покинуть територію ОРДЛО. Мене запитали, на якій підставі я це кажу, і я відповів, що у мене є інформація про те, що фінансування в 2018 році не буде. Сьогоднішня інформація це тільки підтвердила", - повідомив Гримчак.

Нагадаємо, раніше Гримчак заявляв, що Україні досі не вдалося переконати всіх союзників у присутності російських військ на підконтрольних територіях на Донбасі.