ua en ru

Донецька область не зможе прожити самостійно навіть двох тижнів, - Тарута

Донецька область не зможе прожити самостійно навіть двох тижнів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова облдержадміністрації Сергій Тарута

Донецька область не зможе прожити самостійно навіть двох тижнів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова облдержадміністрації Сергій Тарута, зазначивши, що економічні та коопераційні зв'язки основних підприємств регіону, що формують місцеві та обласний бюджети, лежать далеко за межами області, повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

У разі ж утворення окремої держави, на чому сьогодні наполягають представники "Донецької народної республіки", реалізувати продукцію, вироблену в Донецькій області, буде неможливо через цілий ряд економічних санкцій, які неминуче послідують для невизнаної держави.

На думку Тарути, альтернативи розвитку Донбасу у складі єдиної України сьогодні немає.

"Саме тому наше завдання сьогодні - стабілізувати ситуацію в області, - сказав губернатор, зазначивши, що Донецька область є економічно непростим регіоном і саме тому Росія поки не сильно поспішає брати її в свої обійми".