ua en ru

У Донецькій області через бойові дії залишаються закритими 13 шкіл

У Донецькій області через бойові дії залишаються закритими 13 шкіл Фото: школа після обстрілів

Нині більше половини шкіл області знаходиться на окупованій території

Через постійні обстріли та руйнування в Донецькій області було закрито 13 шкіл у прифронтових районах, які й досі не працюють. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Донецькій області.

Зокрема зазначено, що не функціонують школи на першій лінії вогню терористів: в Авдіївці, Мар'їнці, Виноградному, Новотроїцькому, Миронівському, Пісках, Опитному та інших районах області.

"Так, в Авдіївці та Красногорівці через значні руйнування та небезпеку нових обстрілів припинили свою роботу одразу по дві школи, учнів було розподілено по інших навчальних закладах, у нові класи", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, наразі "небезпечні" або непридатні до навчання школи залишаються закритими, адже ситуація по усій лінії розмежування загострилася - бойовики все частіше відкривають вогонь по населених пунктах на усій лінії розмежування.

"Близько місяця тому бойовики вдарили з "Градів" по селищу Новгородському - поряд зі школою, де на той момент перебувало 70 дітей та 15 учителів, влучило 8 снарядів. Лише дивом діти не постраждали, було пошкоджено дах будівлі", - доповіли у відомстві.

За інформацією МВС, унаслідок терористичної агресії з 1198 загальноосвітніх закладів на території області, підконтрольній Україні, зараз залишилося 542 школи, де навчаються 155 тисяч дітей. Решта закладів перебуває на окупованій території.

Нагадаємо, раніше бойовики терористичної організації "ДНР" заявляли про поранення 9-річної дівчинки від обстрілів поблизу Горлівки.