ua en ru

На Донбасі зафіксовано важке озброєння бойовиків, - СЦКК

На Донбасі зафіксовано важке озброєння бойовиків, - СЦКК Фото: проросійський бойовик (vk.com/sdd_sevastopol)

Бойовики продовжують порушувати "шкільне" перемир'я

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє про фіксацію важкого озброєння та чергових порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба ООС.

Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, опублікованому 1 вересня, на тимчасово окупованій території патрулями Місії вкотре зафіксовано важке озброєння збройних формувань РФ, яке розміщено з порушенням ліній відведення, та відсутнє у районах зберігання:

  • танки Т-64 - 4 одиниці;
  • танки Т-72 - 7 одиниць;
  • 122 мм РСЗВ БМ-21 "Град" - 4 одиниці;
  • 152 мм причіпні гаубиці 2А65 "Мста-Б" - 6 одиниць;
  • 122 мм самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" - 7 одиниць.

Як раніше повідомляло РБК-Україна, бойовики 11 разів порушували режим припинення вогню, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети.

Зазначається, що 1 вересня СЦКК спільно з СММ ОБСЕ здійснили координацію та супроводження ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях:

  • Станиця Луганська - виконання ремонтних робіт на розподільчій мережі водогону Станиця Луганська;
  • Золоте-5 - монтаж нової ділянки водогону.

На Донбасі зафіксовано важке озброєння бойовиків, - СЦКК

Скріншот (facebook.com/pressjfo.news)

Нагадаємо, у Міноборони підтвердили інформацію про одного загиблого та двох поранених військових на Донбасі 1 вересня. Крім цього, у відомстві повідомили, що 2 вересня отримав поранення ще один військовослужбовець ЗСУ.