ua en ru

У Міноборони підтвердили інформацію про загиблого та двох поранених військових на Донбасі

У Міноборони підтвердили інформацію про загиблого та двох поранених військових на Донбасі Колаж РБК-Україна

Крім цього, 2 вересня отримав поранення ще один військовослужбовець ЗСУ

У зоні проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі за минулу добу, 1 вересня 2018 року, загинув один український військовий, ще двоє отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Зокрема, один український військовослужбовець загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Під час цього ж інциденту ще один військовий отримав поранення. Стан здоров’я пораненого бійця характеризується як задовільний, його доставили до військового госпіталя.

Крім цього, один військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) дістав поранення внаслідок ворожого обстрілу. Стан його здоров’я також задовільний, наразі він отримує необхідну медичну допомогу.

"Загалом протягом 1 вересня ворог здійснив 11 прицільних обстрілів позицій підрозділів об’єднаних сил, усі обстріли були прицільними. Під час збройних провокацій противник застосовував переважно стрілецьку зброю, гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети. Водночас, фактів застосування важкого озброєння з боку противника вчора не зафіксовано", - повідомляють у Міноборони.

За даними розвідки, 1 вересня трьох бойовиків знищено та двох поранено.

Станом на ранок 2 вересня зафіксовано три прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Від початку поточної доби один військовослужбовець ЗСУ дістав поранення. Його невідкладно госпіталізували.

"Окупант знову застосував проти наших військових гранатомети та піхотну зброю. Ці ворожі збройні провокації відбулися цієї ночі біля н.п. Південне, Троїцьке, Широкине та Водяне", - повідомляють у Міноборони.

Нагадаємо, у ранковому зведенні прес-служба ООС повідомила про те, що проросійські бойовики на Донбассі за добу 11 разів порушили "шкільне перемир’я", один військовослужбовець ООС загинув, ще двоє отримали поранення.