ua en ru

На Донбасі зменшать кількість блокпостів

На Донбасі зменшать кількість блокпостів Фото: контроль документів на блокпосту (police.dn.ua)

Порядок пропуску на блокпостах також буде змінено

У рамках проведення на сході країни Операції об’єднаних сил (ООС) буде змінено формат роботи блокпостів на Донбасі та зменшено їхню кількість. Про це повідомив заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв, передає прес-служба поліції.

"Їхню кількість буде зменшено. А порядок пропуску на блокпостах буде відрегульований відповідно до рішення, які будуть прийняті командуванням ООС", - наголосив Бушуєв.

За його словами, функції поліції в зоні проведення операції залишаються незмінними. Зокрема, це забезпечення охорони публічного порядку та безпеки, а також протидія злочинності.

"Також керівництвом Операції об’єднаних сил введено посаду заступника керівника ООС з координації діяльності органів Національної поліції. Його безпосереднім завданням є організація взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією, Державною прикордонною службою, Державною службою з надзвичайних ситуацій, а також іншими підрозділами, які залучені до складу сил та засобів ООС", - розповів Бушуєв.

Крім того, за його словами, поліція продовжуватиме запобігати проникненню на підконтрольну Україні територію осіб, що мають намір дестабілізувати ситуацію або тих, хто причетний до участі в незаконних збройних формуваннях.

Нагадаємо, командувач об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що загострення бойових дій у зв'язку з початком операції об'єднаних сил на Донбасі не прогнозується.