ua en ru

На Донбасі утримуються у заручниках 100 людей, - Геращенко

На Донбасі утримуються у заручниках 100 людей, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com)

Близько 300 осіб вважаються зниклими безвісти

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомила, що наразі на окупованих територіях залишається близько 100 заручників. Про це повідомляє прес-служба Верховної ради.

Так, 17 травня відбулась зустріч Геращенко з делегацією парламенту Великобританії та Північної Ірландії. Замголови ВР відзначила важливість поїздок британських парламентарів на Донбас.

"Для нас дуже важливо, що дедалі більше британських політиків відвідують особисто східну території України, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії проти України. Сподіваюсь, що ваша поїздка на Донбас дозволить додатково привернути увагу парламенту Великої Британії до ситуації на сході нашої держави", - сказала віце-спікер.

Вона поінформувала, що наразі на окупованих територіях залишається близько 100 заручників.

"Протягом останніх трьох років нам вдалось звільнити сотні заручників, багато з них незаконно утримувались на окупованому Донбасі понад три роки. Наразі на окупованих територіях залишається близько 100 заручників, близько 300 осіб, що вважаються зниклими безвісти. Понад 60 політичних в’язнів незаконно утримується у тюрмах Російської Федерації, серед яких є українці та кримські татари", - відзначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше віце-спікер підкреслила, що Україна розраховує на більш конструктивну співпрацю з міжнародними партнерами щодо заручників.