ua en ru

На Донбасі збільшились випадки порушення режиму перемир’я, - ОБСЕ

На Донбасі збільшились випадки порушення режиму перемир’я, - ОБСЕ Фото: СММ ОБСЕ на Донбасі

Водночас, кількість вибухів зменшилася до 230

Впродовж 25 травня СММ ОБСЄ зафіксувала збільшення загальної кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій обл.. при цьому кількість вибухів зменшилася до 230 із 260. Про це повідомляється на сайті СММ ОБСЕ в Україні в п’ятницю, 26 травня.

Зокрема, зазначається, що після опівночі 25 травня, перебуваючи в центрі підконтрольного "ДНР" Донецька, спостерігачі чули 26 вибухів невизначеного походження за 5-7 км на північно-північний захід.

Крім цього, увечері 24 та в ніч на 25 травня камера СММ на шахті "Октябрська" (9 км на північний захід від центру Донецька) зафіксувала вибух невизначеного походження, а потім - ще 10 снарядів, що пролітали із північного сходу на південний захід, а також один снаряд із південного заходу на північний схід - усе за 4–6 км на північний схід.

"Відтак камера СММ зафіксувала сукупно 34 трасуючі снаряди із заходу на схід, 4 снаряди з північного заходу на південний схід, ще один - із південного сходу на північний захід, 2 - із північного сходу на південний захід й один вибух невизначеного походження - усе за 4-6 км на північний схід від місця, де встановлена камера", - йдеться в повідомленні.

Також СММ ОБСЕ зафіксувала вогневу активність поблизу с. Широкіне, м. Світлодарськ, м. Горлівка, м. Дебальцеве, а також м. Авдіївка, м. Ясинувата.

"У Луганській обл.. СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зокрема 28 вибухів супроти 3 відповідно)", - додали в СММ.

Зокрема, під час патрулювання в районі Золотого команда СММ чула загалом 27 вибухів невизначеного походження за 8–10 км на захід.

Нагадаємо, безпілотники ОБСЄ зафіксували військову техніку бойовиків в житлових районах Донбасу.