ua en ru

На Донбасі за добу був поранений один український військовий, - штаб АТО

На Донбасі за добу був поранений один український військовий, - штаб АТО Фото: українські військові (facebook.com/ato news)

За минулу добу було зафіксовано 25 обстрілів з боку бойовиків

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за добу був поранений один український військовий. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО Facebook.

"Всього за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 25 разів відкривали вогонь по опорним пунктам української армії. Під час бойових дій один наш військовий отримав поранення. У кількох випадках, коли обстріл противника несли пряму загрозу життю наших захисників, сили АТО у відповідь відкривали вогонь на ураження", - йдеться в повідомленні.

При цьому в прес-центрі відзначили, що інтенсивність ворожих обстрілів за минулу добу дещо зменшилася. Основна активність бойовиків була зафіксована в темний час доби, після 18 години.

"Так, найбільш неспокійно було на донецькому напрямку. Тут бойовики 4 рази відкривали вогонь з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по наших позиціях в околицях Авдіївки. В результаті одного з таких обстрілів, близько 23 годин отримав поранення один наш військовий. Він відразу був доставлений в найближчий військово-медичний госпіталь. На даний момент стан його здоров'я задовільний. Крім того, в кінці доби під ворожий вогонь потрапили українські зміцнення поблизу Зайцево, Кам'янки і двічі в районі Пісків", - повідомили в штабі.

Крім того, на приморському напрямку бойовики кілька разів били по опорним пунктам з гранатометів в районі Водяного, з озброєння БМП - близько Гнутово. На луганському напрямку ворог обстрілював позиції сил АТО з зенітної установки поблизу Кримського, а гранатомети противника працювали у Станиці Луганській.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 13.09.2017 року. За минулу добу в районі проведення АТО інтенсивність ворожи...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 13 вересня 2017 р.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі влаштували вибухи біля своїх позицій і намагалися звинуватити в обстрілі ЗСУ.