ua en ru

На Донбасі за добу загинув український військовий, ще один отримав поранення

На Донбасі за добу загинув український військовий, ще один отримав поранення Колаж РБК-Україна

З початку поточної доби було поранено одного військового

У районі проведення операції об’єднаних сил (ООС) за минулу добу, 10 вересня, внаслідок бойових дій загинув один військовослужбовець, ще один отримав поранення. Про це на сторінці у Facebook повідомляє прес-центр ООС.

Бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових, у тому числі тричі із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Вони вели прицільний вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Луганське, Майорськ, Шуми, Південне, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине", - повідомляють у ООС.

Крім цього, бойовики обстріляли позиції ООС в районі населеного пункту Луганське з мінометів 120-го калібру , поблизу Кримського - з мінометів 82-го калібру. Позиції оборонців Водяного окупанти накрили мінометним вогнем обох калібрів.

За даними розвідки, 10 вересня двох окупантів знищено, чотирьох поранено.

З початку поточної доби, 11 вересня, бойовики двічі обстріляли із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції ООС поблизу Кам'янки та Широкиного; було поранено одного військового.

На Донбасі за добу загинув український військовий, ще один отримав поранення

Скріншот (facebook.com/pressjfo.news/)

Нагадаємо, на Донбасі за день, 10 вересня 2018 року, було зафіксовано 11 обстрілів з боку проросійських бойовиків.