ua en ru

На Донбасі СБУ затримала угрупування рекетирів

На Донбасі СБУ затримала угрупування рекетирів Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Зловмисники отримували вказівки від кримінального "авторитета", який координував свої дії з російськими "злодіями в законі"

Співробітники Головного управління Служби безпеки України (СБУ) в Донецькій та Луганській областях викрили угруповання рекетирів, які систематично вимагали гроші з бізнесменів. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Учасники бандформування - п’ятеро мешканців Дніпропетровської та Донецької областей із кримінального середовища, вимагали від підприємців щомісячну "данину". Компромат для тиску на комерсантів зловмисники отримували від їхніх конкурентів. Своїх жертв вони залякували побиттям, катуваннями і погрозами розправи над родичами", - йдеться у повідомленні.

На Донбасі СБУ затримала угрупування рекетирівНа Донбасі СБУ затримала угрупування рекетирівНа Донбасі СБУ затримала угрупування рекетирів

Зазначається, що зловмисники отримували вказівки від кримінального "авторитета", який координував свої дії з російськими "злодіями в законі". Так, СБУ вдалося задокументувати, як бандити вимагали від донецького бізнесмена щомісяця сплачувати вісімсот тисяч гривень за невтручання у підприємницьку діяльність в аграрній сфері.

Оперативники спецслужби затримали п’ятьох бандитів у Дніпрі, в одному з ресторанів міста під час отримання чотирьохсот тисяч гривень "відступних". Усіх зловмисників взято під варту.

Нагадаємо, у п'ятницю, 24 листопада Служба безпеки України повідомила, що викрила російського виробника одягу Gloria Jeans на фінансуванні тероризму.