ua en ru

На Донбасі в січні-лютому 2015 р. застосовувалися касетні бомби, - Human Rights Watch

Правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що в східній Україні в січні-лютому цього року застосовували касетні бомби, що стало причиною загибелі щонайменше 13 мирних жителів, в тому числі - двох дітей, передає "Голос Америки".

Human Rights Watch заявила, що касетні бомби не тільки вражають велику територію при детонації, що піддає ризику мирних жителів, але боєприпаси, що не розірвалися, також становлять небезпеку для цивільного населення ще довгий час після бойових дій.

Організація повідомила, що вона зафіксувала застосування касетних бомб принаймні в семи населених пунктах східної України в період з 23 січня по 12 лютого.

Слідчі кажуть, що вони задокументували застосування бомб обома сторонами в конфлікті. З семи районів, де проводилося розслідування, три перебували під контролем уряду, інші чотири - під контролем сепаратистів.

Нагадаємо, в лютому спеціальна місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала відсіки для касетних боєприпасів неподалік від села Старогнатівка Донецької області.