ua en ru

На Донбасі за тиждень бойовики майже 3,5 тисяч разів порушили режим припинення вогню, - Хуг

На Донбасі за тиждень бойовики майже 3,5 тисяч разів порушили режим припинення вогню, - Хуг Фото: Олександр Хуг (osce.org)

Бойовики порушили режим припинення вогню на 45% більше, ніж за позаминулого тижня

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує зростання порушень режиму припинення вогню. Про це сьогодні, 20 жовтня, під час брифінгу заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала 3 тис. 335 порушень режиму припинення вогню, що на 45% більше, ніж за позаминулий тиждень", - сказав він.

Нагадаємо, раніше лідер групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук заявив що російські бойовики на Донбасі планують диверсії на підконтрольній території Україні.

За словами Тымчука, відзначається деяке скорочення інтенсивності ведення противником повітряної розвідки бойових порядків Збройних сил України із застосуванням безпілотних літальних апаратів з заходом в оперативно-тактичну глибину оборони українських військ.

Він додав, що разом з тим відзначається активізація діяльності диверсійно-розвідувальної групи бойовиків, зокрема, у зоні відповідальності ВІДГ "Донецьк".