ua en ru

На Донбасі почалася верифікація відмови громадян від переміщення в ДНР/ЛНР, - Геращенко

На Донбасі почалася верифікація відмови громадян від переміщення в ДНР/ЛНР, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Процес верифікації розпочався за участі офісу Омбудсмена, Служби безпеки України та за координації ОБСЄ

Сьогодні, 28 квітня, на Донбасі почалася верифікація заяв осіб, які вчинили злочини проти України, і при цьому відмовляються повертатися на території самопроголошених "Донецької/Луганської народних республік". Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради - представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

Геращенко зазначила, що цих осіб можна обміняти на українських полонених.

"На жаль, кількість заручників на окупованих територіях збільшується, за рахунок цивільних осіб, яких хапають і висувають надумані звинувачення в шпіонажі, диверсіях, терактах.... Насьогодні заручників вже 128 , у четвер стало відомо про ще одного незаконно утримуваного украінця. Заради звільнення всіх готові до компромісів", - заявила Геращенко.

Також Геращенко зазначила, що процес верифікації почався за участі офісу Омбудсмена, Служби безпеки України та за координації ОБСЄ.

Сьогодні, нарешті, розпочалася верифікація заяв тих осіб, які здійснили злочини проти Украіни, альо яких в рамках законодавчої...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 28 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники так званої "Донецької народної республіки" відмовилися опитувати ув'язнених, яких українська влада готова звільнити для звільнення утримуваних сепаратистами заручників на Донбасі.