ua en ru

На Донбасі кожен третій день відбуваються пов'язані з місією ОБСЄ інциденти, - Оліфер

На Донбасі кожен третій день відбуваються пов'язані з місією ОБСЄ інциденти, - Оліфер Фото: місія ОБСЄ на Донбасі (flickr.com/osce)

Представника місії ОБСЄ на Донбасі все частіше стикаються з насильством та погрозами

На підконтрольних територіях Донбасу з квітня кожен третій день відбуваються пов'язані з безпекою представників місії ОБСЄ серйозні інциденти. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона обурена черговим випадком агресії по відношенню до патруля СММ ОБСЄ, який мав місце в непідконтрольній Україні Ясинуватій 20 червня 2017 року. Ми категорично засуджуємо цю спробу залякати співробітників місії, вимагаємо знайти і покарати винних", - заявила Оліфер.

Вона також зазначила, що на підконтрольних територіях співробітники місії ОБСЄ все частіше стикаються з насильством та погрозами.

"Так, починаючи з 23 квітня 2017 року, коли на території ОРЛО трагічно загинув представник СММ, кожен третій день відбуваються серйозні інциденти, пов'язані з безпекою СММ ОБСЄ", - додала Оліфер.

Блок вопросов по безопасности – ключ к выполнению всего пакета Минских соглашений. Полный и устойчивый режим прекращения...

Опубліковано Darka Olifer 21 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Україна зажадала від Росії гарантувати безпеку спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.