ua en ru

Україна вимагає від Росії гарантувати безпеку спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

Україна вимагає від Росії гарантувати безпеку спостерігачів ОБСЄ на Донбасі Фото: спостерігачі ОБСЄ на Донбасі (flickr.com/osce)

МЗС рішуче засуджує постійні провокації проти спостерігачів ОБСЄ

Україна вимагає від Російської Федерації гарантувати безпеку спостерігачів ОБСЄ на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, МЗС рішуче засуджує постійні провокації проросійських бойовиків, спрямовані проти спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Значну стурбованість викликав останній напад на патруль спостерігачів СММ 20 червня ц.р. у м.Ясинувата. Згідно з Оперативним звітом СММ ОБСЄ, озброєні автоматами бойовики у військовій формі та балаклавах вели вогонь у напрямку автомобілів патруля, намагалися вдертися до автомобіля, погрожували спостерігачам зброєю, розбили прикладом скло автомобіля", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, такі дії Україна розглядає як посилення курсу РФ та контрольованих нею бойовиків на залякування спостерігачів ОБСЄ, обмеження їх доступу до територій, перешкоджання реалізації мандату СММ.

"Вимагаємо від Росії виконувати свої зобов’язання в рамках міжнародного права та Мінських домовленостей, гарантувати безпеку та припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, забезпечити повну свободу пересування та безперешкодний доступ СММ до всієї окупованої території окремих районів Донецької та Луганської областей, у тому числі й до тимчасово неконтрольованої Україною ділянки українсько-російського кордону", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ДНР здійснили жорстокий напад на спостерігачів ОБСЄ.